Zapraszamy do obejrzenia galerii

Inauguracja otwarcia Fundacji im. Feliksa Stamma "Stamm Boks Promotion"

14 grudnia 2009 roku odbyła się uroczysta Inauguracja Fundacji im. Feliksa Stamma "Stamm Boks Promotion".

Wydarzenie miało szczególny charakter i wymowę, gdyż był to dzień 108 rocznicy urodzin "Papy" Stamma. Tak właśnie prawnuczka Feliksa chciała oddać hołd swojemu znakomitemu przodkowi.

Zaproszeni goście to Mistrzowie Boksu, sportowcy, grono przyjaciół Fundacji oraz dziennikarze. Naszymi gośćmi byli m.in.: Jerzy Kulej, Marian Kasprzyk, Jerzy Rybicki, Stanisław Łakomiec, Iwona Guzowska, Karolina Michalczuk, Krzysztof "Diablo" Włodarczyk, Mistrzowie Olimpijscy z innych dyscyplin sportu: Zygmunt Smalcerz, Ryszard Parulski, Lech Koziejowski, przedstawiciele PKOL, Red. Andrzej Kostyra, promotorzy boksu zawodowego, MMA.

Ten miły wieczór wspomnień o sukcesach Polski w boksie, o znakomitych Mistrzach Olimpijskich i Trenerze Stammie doskonale uświetnił elegancki wystrój wnętrz Pałacu Lubomirskich w Warszawie.

Fundacja zyskała sprzymierzeńców i partnerów w Business Centre Club. Szczególne podziękowania składamy Prezesowi BCC Panu Markowi Goliszewskiemu.

Pamiątką uroczystości i miłym akcentem spotkania było wzruszające odczytanie wiersza wspomnień o Feliksie Stammie, autorstwa Ryszarda Parulskiego - Prezesa Towarzystwa Olimpijczyków Polskich przygotowane specjalnie na tę okoliczność.
To był udany wieczór, dziękujemy wszystkim za wspólne emocje

Zamieszczamy również pamiątkowy tekst pióra Ryszarda Parulskiego.