Warszawskie Wieczory Olimpijskie "Łączymy pokolenia Olimpijskie"

Pomysłodawcą i organizatorem Warszawskich Wieczorów Olimpijskich jest Fundacja im. Feliksa Stamma. Dnia 5 października 2010 odbyła się z sukcesem inauguracja cyklicznych spotkań sportu i biznesu przy wsparciu BCC rekomendującym działania Fundacji "Papy" Stamma.

Celem spotkań jest myśl przewodnia: "Łączymy pokolenia Olimpijskie-poznajemy nadzieje na Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012".

Gościem honorowym nowego wydarzenia stolicy była Pani Jolanta Kwaśniewska, która pogratulowała Pauli Stamm - Prezes Fundacji inicjatywy.

"Obecność Pani Kwaśniewskiej to wielki zaszczyt dla naszej Fundacji i niezapomniane spotkanie. Dziękujemy za to wyróżnienie" - mówi Paula Stamm.

Patronat honorowy nad wydarzeniem objął PKOL oraz Urząd m.st. Warszawy. Zaś Gościem honorowym reprezentuj?cym polski biznes był Prezes elitarnego BCC - Marek Goliszewski, który podczas wystąpienia wyraził swoją aprobatę i celowość tego rodzaju inicjatyw.

Program WWO prowadził Włodzimierz Szaranowicz oraz Andrzej Supron, którzy z właściwą sobie elegancją, dowcipem i humorem pełnili rolę prowadzących wieczór.

Uroczystość uświetnił koncert Pani Joanna Horodko - sopran i Pana Kamila Pękały - baryton, przy akompaniamencie Orkiestry Reprezentacyjnej Wojsk L?dowych.

Szczególnym zaszczytem była wypowiedz Prezesa PKOL Pana Andrzeja Kraśnickiego, który jako patron honorowy WWO był obecny podczas Gali.

Niespodzianką wieczoru był TORT KULEJA od Fundacji, bowiem nasz Mistrz Olimpijski w październiku ukonczy 70 lat. Słodkie czekoladowe dwie rękawice bokserskie w ringu z wystrzałowymi narożnikami wjechały do Sali Angielskiej BCC w takt wspólnego STO LAT. Jerzy Kulej nie krył zaskoczenia i wzruszenia z niespodzianki przyjmując wiele miłych życzeń od Gości. Obecni byli przyjaciele Fundacji i Jurka Kuleja: Daniel Olbrychski, Longin Pastusiak, Michał Milowicz, Mariusz Czerkawski, Józef Grudzien, Jerzy Rybicki, Ewa Kłobukowska, Wiesław Rudkowski, Wojciech Zabłocki, Adam Krzesiński, Maja Włoszczowska, Monika Pyrek i wiele innych gwiazd sportu i kultury.

To był niezapomniany wieczór.

Fundacja Papy Stamma dziękuje wszystkim za wspólny wieczór w Pałacu Lubomirskich, a wielką wdzieczność składa partnerom, którzy pomogli w przygotowaniu tej uroczystości, a mianowicie: BCC, ProfiLab , Włoskiej Izbie Handlowo-Przemysłowej, Cukierni Piast, Firmie cateringowej Palazzi, Restauracji Sarmacja, Restauracji Bordo, Roller Sushi, Cin &Cin, M&P, World Class Health Academy, It's Michalczewski, Everlast, Media Evolutions, Instytutowi Urody New Look SPA i wielu innym.

Dziękujemy patronom medialnym: TVP Sport, Polsat Sport, Przeglądowi Sportowemu, Onet.pl, Art&Business, patronowi PR: TBWA/PR, patronowi prawnemu: Windmill G?siewski & Roman.

Mamy nadzieję, że kolejne WWO będą równie udanym wydarzeniem.

Zarząd Fundacji