XXVIII Miedzynarodowy Turniej Bokserski im. Feliksa Stamma

Już po raz 28 odbędzie się w Warszawie Miedzynarodowy Turniej Bokserski im. Feliksa Stamma, trenera- legendy, twórcy potęgi polskiego boksu. Postaci, której liczni wychowankowie stawali na najwyższym podium sportowych aren: igrzysk olimpijskich, mistrzostw Europy. Człowieka cenionego w całym sportowym świecie. W tym roku, imprezie nadano nowy, atrakcyjny wymiar. Turniej odbędzie się w gościnnych progach Hotelu Gromada, przy ul. 17. Stycznia 32 w Warszawie w dniach 6-8 kwietnia. Walki finałowe transmitowane będą na żywo w godz. 18.00-21.30 w TVP Sport. Zapraszamy serdecznie mieszkańców Warszawy i wszystkich miłośników boksu do obejrzenia tego miedzynarodowego wydarzenia. Wstęp na Turniej jest bezpłatny.

W zawodach wystapią najlepsi pieściarze z 16 krajów Europy i świata m.in. zawodnicy i zawodniczki z Włoch, Niemiec, Francji, Czech, Grecji i Turcji; zawodniczki z Ukrainy i USA oraz zawodnicy z Mołdawii, Irlandii i Mongolii.

Polskę reprezentować będą zawodnicy i zawodniczki, którzy mają szanse startu w Igrzyskach Olimpijskich w Londynie w 2012 roku. Wśród nich utalentowany, niespełna 18-o letni Dawid Michelus - medalista mistrzostw świata juniorów i I Młodzieżowych Igrzysk Olimpijskich oraz Michał Olaś - tegoroczny mistrz Polski. Wśród zawodniczek startujących w olimpijskich kategoriach wagowych wystapi Karolina Michalczuk - zdobywczyni najważniejszych trofeów światowych imprez.