Gala NA MEDAL

Statuetki AMBASADORA SPORTU wręczone

12 pa!dziernika 2012 roku odbyła się III Gala "Warszawskie Wieczory Olimpijskie" organizowana w tym roku przez Fundację im. Feliksa Stamma, w Hali Arena Ursynów. Podczas wieczoru zostały wręczone statuetki AMBASADOR SPORTU dla wszystkich polskich medalistów Igrzysk Olimpijskich oraz Paraolimpijskich - Londyn 2012, odbył się też I Charytatywny Bal Ambasadorów na cześć polskich sportowców. Podczas wieczoru przeprowadzono aukcję wyjątkowych przedmiotów sportowych z autografami mistrzów, którą poprowadził Andrzej Supron. Dochód z aukcji zostanie przeznaczony na rzecz Młodych Talentów Sportu - podopiecznych Fundacji. Uroczystość zaszczyciło obecnością wiele osobistości: Apoloniusz Tajner, Mariusz Czerkawski, Mateusz Ligocki, Tomasz Majewski, Sylwia Bogacka, Zofia Klepacka, Damian Janikowski, Bartłomiej Bonk, Magda Fularczyk oraz warszawscy paraolimpijczycy Marta Makowska, Grzegorz Pluta, Dariusz Pender, Małgorzata Jankowska, Rafał Korc i wielu innych znakomitych bohaterów tegorocznych Igrzysk olimpijskich i paraolimpijskich LONDYN 2012. Patronat Honorowy nad wydarzeniem objął Prezydent Miasta Stołecznego Warszawa, Ministerstwo Sportu i Turystyki, Polski Komitet Olimpijski oraz Business Centre Club.

Ide? gali "Warszawskie Wieczory Olimpijskie" organizowanej przez Paule Stamm Prezes Fundacji im. Feliksa Stamma jest zgodnie z misją Fundacji - Sport w dobrych rękach - aktywne działanie na rzecz przyszłości polskiej młodej kadry olimpijskiej oraz polskiego sportu. Fundacja stara się z determinacją, entuzjazmem i pasją zainteresować Biznes działalnością charytatywną na rzecz sportu. Na galę zostało zaproszonych wielu znakomitych Gości, przyjaciół, aktywnie wspierających działalność Fundacji, przedsiębiorców, wybitnych sportowców oraz podopiecznych Fundacji m.in.: Damian Janikowski - zapaśnik, tegoroczny brązowy medalista olimpijski, czy Ula Łętocha utalentowana następczyni Justyny Kowalczyk.

Uroczysta Gala "Warszawskie Wieczory Olimpijskie" zorganizowana przez Fundację im. Feliksa Stamma odby3a sie w Hali Arena Ursynów w Warszawie. W trakcie wieczoru, zostały wreczone statuetki Ambasador Sportu, które otrzymali m.in. właściciel dru?yny Warsaw Eagles - organizator Euro - American Challenge, Paul Kuśmierz w kateg. Biznes-Partner oraz Przemyslaw Babiarz w kateg. Media-Partner, a także Piotr Guział Burmistrz Ursynowa w kateg. Działacz na rzecz Sportu. Galę swoją obecnością zaszczyciło wielu znakomitych Gości aktywnie wspierających działalność Fundacji m.in. Firma BALTON, TAMEX, McDonald's, MML, LOTOS Poligrafia, ProfiLab, Polska Organizacja Turystyczna, PURE i wiele innych. Wydarzenie wspaniale poprowadzone przez znanego prezentera telewizyjnego Macieja Kurzajewskiego, urozmaicił atrakcyjny program artystyczny m.in.: występ Agaty Nizińskiej- wnuczki Wojciecha Pokory oraz zespołu muzycznego Riverboats Rambers, a także pokaz mody firmy JOOP i rewelacyjne koronne show muzyczne grupy The King's Friends. Bal zakonczył się o godz. 3 nad ranem.

Serdecznie dziękujemy wszystkim Ambasadorom Sportu wspierających nasze działania, Patronom Honorowym, Partnerom i Patronom Medialnym.

III edycja Warszawskich Wieczorów Olimpijskich po raz kolejny zakonczyła się dużym sukcesem. Ogromnie się cieszę z przybycia tak wielu znakomitych Gości aktywnie wspierających sport, Olimpijczyków oraz młodych utalentowanych zawodników. Mam nadzieję, że Goście będą mile wspominać ten wieczór i przyjmą zaproszenie na kolejną IV Galę za rok. - mówi organizatorka, Prezes Fundacji im. Feliksa Stamma, prawnuczka niezapomnianego Trenera Paula Stamm.

Zapraszamy do odwiedzenia fotogalerii

Zapraszamy do obejrzenia relacji TVP SPORT z Gali: