Gala Sportu i Biznesu Fundacji za nami!

stamm14 października 2013 odbyła się uroczysta Gala Fundacji im. Feliksa Stamma "Warszawskie Wieczory Olimpijskie", podczas której statuetkami "AMBASADOR SPORTU" zostały uhonorowane osoby wyjątkowo zaangażowane we wsparcie sportu w naszym kraju. Gala po raz pierwszy odbyła się na Stadionie Narodowym w Warszawie.

"Warszawskie Wieczory Olimpijskie" to coroczna Gala sportu i biznesu, organizowana przez Fundację im. Feliksa Stamma, pod honorowym patronatem Ministerstwa Sportu i Turystyki, Polskiego Komitetu Olimpijskiego, Urzędu m. st. Warszawy, Urzędu Marszałkowskiego woj. mazowieckiego, Stadionu Narodowego oraz Business Centre Club. Ideą zarówno Gali, jak i Fundacji jest aktywne działanie na rzecz przyszłości młodych sportowych talentów oraz polskiego sportu, zgodnie z misją Fundacji - Sport w Dobrych Rękach.

Podczas Gali wręczone zostały statuetki "AMBASADOR SPORTU" dla sportowców, przedsiębiorców oraz przedstawicieli mediów - ludzi o wielkim sercu i pasji dla sportu, dzięki którym sukcesy olimpijskie naszych sportowców w ogóle są możliwe.

Statuetkę w kategorii "Sportowiec Roku 2013" otrzymali:

-         Anita Włodarczyk

-         Paweł Fajdekgalastamm

-         Piotr Małachowski

Statuetkę w kategorii "Media Partner 2013" otrzymał:

Tadeusz Olszański - autor książki "Rzecz o Feliksie Stammie", którą Fundacja wspólnie razem z Panem Redaktorem planuje wznowić.

Honorowy tytuł "Ambasadora Sportu" wręczono dla Urzędu m.st. Warszawy. Statuetkę odebrał Pan Jarosław Dąbrowski - Vice Prezydent Warszawy.

W kategorii "Biznes Partner 2013" statuetkę otrzymało wiele znakomitych Firm wspierających polski sport.

Tytuł złotych Ambasadorów otrzymały Firmy: Ghelamco, McDonald's, Balton, Duo Life

Srebrne trofea otrzymali: Jones Land LaSalle, MML

Brązowe statuetki wręczone zostały dla: Oknoplast, Pure Jatomi Fitness Club, POT, IDMSA

Galę swą obecnością zaszczyciło wielu zacnych gości, m.in.:

-         Andrzej Kraśnicki - prezes PKOL

-         Marek Goliszewski - prezes BCC

którzy wygłosili swoje przemówienia jako reprezentanci sportu i biznesu.

Nie zabrakło też znanych sportowców, jak Andrzej Supron, Ryszard Szurkowski, Radosław Majdan, Jan Błachowicz czy Mariusz Czerkawski. Galę prowadził Przemysław Babiarz.

Niespodzianką wieczoru był debiut utworu muzycznego, specjalnie skomponowanego przez Adama IPH Janiaka na cześć Wielkiego Trenera - Feliksa "Papy" Stamma.

Tradycyjnie jak co roku w programie uroczystości nie mogło zabraknąć aukcji charytatywnej, którą poprowadził Andrzej Supron wraz z Paulą Stamm. Bezcenne pamiątki podarowane przez Gwiazdy Sportu cieszyły się ogromnym zainteresowaniem, m.in. koszulka Roberta Lewandowskiego z autografem, rękawice bokserskie Mike Tysona, kierownica rajdowa Kajetana Kajetanowicza trzymając którą zdobył IV tytuł Mistrza Polski, koszulkę z autografem Jerzego "Jerzyka" Janowicza czy koszulka z IO W Londynie całej reprezentacji Polski w siatkówce, którą osobiście przekazał Michał Ruciak i wiele innych unikatowych przedmiotów.

stamm

Wieczór uświetnił także koncert Staszka Karpiel-Bułecki z zespołem Future Folk, o moc muzycznych atrakcji zadbał też Król Rock&Rolla Elvis z zespołem The King's Friends, odbył się pokaz mody Versace Collection oraz wiele innych atrakcji. Goście bawili się do późnych godzin nocnych we wspaniałej atmosferze.

Specjalne podziękowania kierujemy dla naszego Partnera Strategicznego: GHELAMCO bez którego uroczystość nie odbyłaby się z takim rozmachem.

Ogromne podziękowania dla Partnerów: Jones Lang LaSalle, McDonald's, Oknoplast, Balton, MML Centrum Medyczne, Polskiej Organizacji Turystycznej, IDMSA, Duo Life, Master Management Group, Salt Aviation, Pure Jatomi Fitness Club, Pure Sky Club, Versace Collection, San Lorenzo, Voda Naturalna, Chopin Vodka, Mezzek, Dr. Beata Dethloff, City Self Storage, Vip Events Agency, Hotel Warszawianka, Fachjan, Gastro Magic, Vanilia Travel, Galeria Sztuki Limited Edition, SportEuro.

zapraszamy do obejrzenia reportażu z uroczystości :

Jerzy "Jerzyk" Janowicz" dla Fundacji im. Feliksa Stamma:

Dziękujemy serdecznie wszystkim Patronom medialnym i Fundatorom nagród.

Do zobaczenia za rok!

Fundacja Stamma