stamm1Brawo Stamm, brawo Stamm, Brawo Stamm....Tak owacyjnie w 1953 roku wznosili okrzyki Polacy kibicujący pięściarzom, świadkowie sukcesów medalowych Mistrzostw Europy w Warszawie i wielkiego zwycięstwa Trenera wszechczasów Feliksa "Papy" Stamma. Dziś 17.X.2014 na Jubileuszowej Gali Fundacji im. Feliksa STAMMA również było słychać brawo Stamm, brawo Stamm ale dla prawnuczki niezapomnianego Trenera Pauli Stamm. Powodem aplauzu jest cel charytatywny Gali: Budowa Pomnika Feliksa Stamma . Determinacja i działania na rzecz historii i pamięci o legendzie polskiego boksu przyświecają Jego prawnuczce założycielce fundacji.Podczas Gali "Warszawskie Wieczory Olimpijskie" pod honorowym patronatem: MSiT, PKOL, Prezydenta m.st. Warszawy i Stadionu Narodowego Pani Prezes i zacne grono Rady Ambasadorów Sportu Fundacji m.in. Apoloniusz Tajner, Mariusz Czerkawski i Andrzej Supron wręczyli Statuetkę AMBASADOR SPORTU dla wybitnych sportowców, trenerów, mediów i przedsiębiorców wspierających sport.

stamm1

Owacyjnie powitano na scenie Laureata wyróżnienia Stephana ANTIGĘ, reprezentantów Polskiej Kadry w piłce siatkowej : Andrzeja Wronę i Karola Kłosa. Wręczono też statuetki dla Zbigniewa Bródki, Michała Kwiatkowskiego a wyróżnienie specjalne otrzymał Apoloniusz Tajner oraz Włodzimierz Szaranowicz, Dyrektor TVP Sport jako Media -Partner od 5 lat realizator Gali. W kategorii Biznes-Partner wyróżniono następujące firmy: PGE S.A., Diament doradcy finansowi, Pure JATOMI Fitness, ALOE Drinks, IF Integrated Finance Group, Balton. Uroczysta Gala prowadzona była przez znakomitego prezentera TVP Sport Przemysława Babiarza a program artystyczny uświetnił znany i lubiany zespół PECTUS, który porwał Gości do tańca. Gościem specjalnym wieczoru był przyjaciel fundacji Pan Daniel Olbrychski z żoną, który wręczył Pauli Stamm na scenie imponujący Jubileuszowy kosz kwiatów wygłaszając przy tym piękne wzruszające słowa podkreślające zaangażowanie Pani Prezes w utrwalanie Pamięci o "Papie" Stammie. Miłą niespodzianką było też wręczenie przez POCZTĘ POLSKĄ w specjalnej oprawie pamiątkowego znaczka i koperty z Feliksem Stammem.

stamm1

Emocjonującym punktem Gali była przeprowadzona charytatywna Aukcja wyjątkowych sportowych przedmiotów z autografami Mistrzów Sportu. W roli prowadzącego znakomicie i z sukcesem zadebiutował Przemysław Babiarz z Paulą Stamm. Ich licytacja osiągnęła rekordowy wynik 73.000 zł ! a wszystko na Budowę Pomnika! Po tych emocjach do Biznes Klubu, gdzie trwała Gala wjechał imponujących rozmiarów z fajerwerkami TORT cukierni BATIDA. To wspaniałe arcydzieło z czekoladowym logo Fundacji zyskało wielki aplauz. Szczególne podziękowania, wdzięczność i wyrazy sympatii kierujemy do młodych pięściarzy i trenerów z UKS Mińsk Mazowiecki, którzy zaprezentowali podczas wieczoru świetny pokaz boksu, podkreślając w ten sposób obecność dyscypliny , zaangażowanie w budowę Pomnika STAMMA i szacunek dla Twórcy Polskiej Szkoły Boksu. Dziękujemy !

Dziękujemy też Partnerom: Polska Organizacja Turystyczna, JLL, Pure Sky Club, ESPR Public Relations, Dr. Beata Dethloff, PRAVDA Vodka, MONIN, Stumbras Vodka, ALOE Drinks, VODA Naturalna, Piwnica Smaków, Wine Not, Aficionado cigar and whiskey lounge, Ferrero, Optimum, Gym Generation, Dental Excellence, Less Mess. Szczególnie dziękujemy firmie Estrada i VES, które zadbały o oświetlenie, ekran i scenę. Firmie Gastro Magic, LOTOS Poligrafia - dzięki Wam Gala prezentowała się znakomicie ! O uczesanie Pani Prezes Pauli Stamm zadbał tradycyjnie Piotr Knapik, suknia projektu - Monica Nera, make up - Ewelina Skalik.

Podziękowania dla patronów medialnych: TVP Sport, TVP Info, Orange Sport, Forbes, Newsweek, Przegląd Sportowy, Harward Business Review, Polska Agencja Prasowa, Warsaw Highlights, ONET, Law Business Quality, Imperium Kobiet, Businesswoman & Life, Sporteuro.pl, Przedsiębiorcy.eu, Europaproperty.

Zapraszamy do odwiedzenia fotogalerii

Zapraszamy do obejrzenia wywiadu o Gali w TVP Info

Do zobaczenia za rok!

Fundacja Stamma