VI Charytatywna Gala WARSZAWSKIE WIECZORY OLIMPIJSKIE 17.10.2015

Henry Ford legendarny amerykański Przedsiębiorca powiedział, że:

"Połączenie sił to początek
Pozostanie razem to postęp
Wspólna praca to SUKCES "

Tego wyjątkowego wieczoru 17.X.2015, w gościnnych wnętrzach hotelu Hilton w Warszawie świętowaliśmy sukcesy polskich Gwiazd Sportu 2015, którzy dostarczyli Polakom moc wzruszeń, radości i biało czerwonej dumy. Już po raz szósty Fundacja "Papy" Stamma - organizator Gali WARSZAWSKIE WIECZORY OLIMPIJSKIE wręczyła statuetki AMBASADOR SPORTU najwybitniejszym sportowcom roku. W uroczystej ceremonii wręczania wyróżnień uczestniczyła Prezes Zarządu fundacji Paula Joanna Stamm, V-ce Prezydent m.st. Warszawy Jacek Wojciechowicz i Kajetan Broniewski z MSiT. Lauratami nagrody w kat. Najlepszy Sportowiec Roku zostali: Paweł Fajdek, Rafał Sonik, Robert Lewandowski, Anita Włodarczyk, Piotr Małachowski i Krzysztof Kaliszewski w kat. Najlepszy Trener Roku.

Statuetki wręczono także polskim Przedsiębiorcom wspierającym Fundację i sport :

Złotym Ambasadorem Sportu 2015 zostali:

Hotel Hilton w Warszawie, Marka TYSKIE, Jan Dethloff - Dental Excellence

Srebrnym Ambasadorem Sportu zostali wyróżnieni:

Holmes Place Poland, Polska Organizacja Turystyczna, McDonald's

Brązowy Ambasador Sportu trafił do rąk:

BALTON, Mostostal Puławy, DIAMENT Doradcy Finansowi

W trakcie ceremonii wręczania nagród laureat Rafał Sonik zaskoczył Paulę Stamm i Przemka Babiarza wręczając im niezwykłą pamiątkę z pustyni - piasek z drugiego etapu Rajdu Dakar 2015 z inspirującą i piękną dedykacją by nigdy się nie poddawać i nie ustawać w walce o realizację marzeń, motywującą do pokonywania barier i przesuwania granic!

Muzyczną niespodzianką wieczoru był energetyczny występ na scenie Gościa Fundacji Michała Milowicza owacyjnie powitanego przez uczestników Gali.

W doskonale nastroje wprowadził wszystkich również zespół Boogie Night.

W dalszej części wieczoru odbyła się charytatywna aukcja unikatowych przedmiotów sportowych na rzecz budowy Pomnika Felikasa Stamma, którą tradycyjnie i po mistrzowsku poprowadził Przemysław Babiarz i Paula Stamm. Dzięki wspaniałej aktywności zaproszonych Gości wynik aukcji był imponująco wysoki, osiągnięto kwotę 85.000 zł. Najwyższą kwotę bo aż 17.000 osiągnęła oczywiście kurtka z Dakaru ofiarowana na aukcję przez Rafała Sonika oraz koszulka z autografami reprezentacji Polski w piłce nożnej ze zwycięskiego meczu na Stadionie Narodowym dający historyczny awans na Euro 2016 ofiarowana przez Tomka Iwana. Licytowano też piłkę Roberta Lewandowskiego, narty Justyny Kowalczyk, sukienkę Agnieszki Radwańskiej, rękawicę bokserską Jerzego Kuleja.

Tradycyjnie już Przedsiębiorcy odpowiedzieli aktywnie na zaproszenie Fundacji. Dziękujemy wszystkim za wsparcie, dobre serce, zaangażowanie i uczestnictwo partnerskie.

Udział biznesu w projekcie budowy pomnika Stamma jest spektakularny i bezcenny dla Fundacji.

Dzięki partnerskim Firmom wiemy, że poradzimy sobie z każdą realizacją nawet tak wielką i historyczną jak wzniesienie Pomnika legendy polskiego boksu.

Wielkie ukłony za to, że jesteście z nami !

Dziękujemy, że TRZYMACIE SZTAMĘ ze STAMMEM !

List Pana Ministra Adama Korola

Warszawskie Wieczory Olimpijskie Warszawskie Wieczory Olimpijskie

List od Rafała Sonika do Pauli Stamm:

Warszawskie Wieczory Olimpijskie