Sukces Fundacji Stamma !

Zarząd Fundacji, Rada Ambasadorów Sportu i Przyjaciele Fundacji "Stamm Sport Promotion" pragną zawiadomić o wspaniałej nowinie.
Dzień 05.XI.2015 przejdzie do historii dobrych i mądrych decyzji władz miasta Warszawy ! zgodnie z oczekiwaniami Warszawiaków i środowiska sportowego.
Wczoraj podczas XIX sesji Rady Warszawy, Radni jednogłośnie opowiedzieli się ZA wnioskiem Fundacji im. Feliksa Stamma dot. wzniesienia pomnika Feliksa w Warszawie, w historycznie uwarunkowanym miejscu, upamiętniającym zwycięskie dla Polski Mistrzostwa Europy w 1953 r.
Pomnik Feliksa Boksu wraz z odsłonięciem Alei Gwiazd Jego wychowanków Olimpijczyków stanie obok Hali Mirowskiej, w centralnym punkcie parku Drzewieckiego, frontem do Al. Jana Pawła II w Warszawie.
Jesteśmy wdzięczni za tak wspaniałą decyzję Radnych Warszawy, za którą dziękujemy z całego serca.
Mamy nadzieje, że to miejsce stanie się wspaniałą wizytówką Warszawy a Warszawiacy przyjmą rzeŸbę ze wzruszeniem i sympatią dla legendy sukcesów polskiego pięściarstwa, twórcy Polskiej Szkoły Boksu - Feliksa "Papy Stamma, człowieka, który swoją ciężką pracą o wyjątkowej charyzmie, dzięki talentowi trenerskiemu przysporzył Polsce i Polakom tyle dobrych emocji, wzruszeń i chwały.
STAMM spowodował, że POLSKA rozbrzmiewała sukcesami , sławą i potęgą na całym świecie. Całkowicie poświęcił swoje życie ukochanej dyscyplinie. Udowodnił, że wszystko można osiągnąć jeśli działa się z pasją i rozmysłem.
Trener wszechczasów, który poświęcił swoje życie bez reszty dla swoich wychowanków niebawem otrzyma honor trwający po wieki - POMNIK. Upamiętnienie, wspomnienie, hołd - wzór do naśladowania, dowód uznania i akceptacji. Bo to był wspaniały, charyzmatyczny Trener sportu.
Dziś Jego prawnuczka Paula Joanna Stamm - Prezes Fundacji Jego imienia spełnia rodowy zaszczyt wzniesienia pomnika Pradziadka.
Dziękujemy, że wspieracie Państwo nasze starania.

Zarząd Fundacji im. Feliksa Stamma