Zapraszamy do obejrzenia galerii

11 Piknik Olimpijski PKOL

To był wyjątkowy warszawki Piknik. Zielony Żoliborski park "Kępa Potocka" przyjął sportowców i gości z całej Polski nader gościnnie.

Pan Andrzej Kraśnicki Prezes PKOL uroczyście powitał uczestników a szczególnie wspaniałych gości, którzy zaszczycili Piknik swoją obecnością a mianowicie: Marszałka Sejmu RP - Bronisława Komorowskiego, euro deputowanego Wojciecha Olejniczaka, Ministra Sportu i Turystyki Adama Giersza, Dyrektora Biura Sportu i Rekreacji UM st. Warszawy Wiesława Wilczyńskiego, Senatora Andrzeja Persona.

Piękna pogoda sprzyjała radosnemu spotkaniu gwiazd sportu. Spacerom, zabawom, konkursom, pokazom nie było końca. Trzydziesto stopniowy upał cieszył też fanów boksu, którzy licznie przybyli na Piknik i wytrwale uzupełniali kolekcję autografów. Przedstawiciele Fundacji mogli spotkać wielu znakomitych Mistrzów boksu. Był Józef Grudzień z Rodziną, Marian Kasprzyk - oblegany szczególnie przez fanów boksu, Jan Szczepański z żoną, Wiesław Rutkowski. Spotkaliśmy też Janusza Gortata, Józefa Grzesiaka, Huberta Skrzypczaka. Był trener Petrich, Kosedowski, Raubo i wielu innych wspaniałych sportowców.

Fundacja Feliksa Stamma pierwszy raz uczestniczyła w Pikniku Olimpijskim. Byliśmy pod wrażeniem tak wspaniałej atmosfery i organizacji przez PKOL. Dziękujemy za ten dzień.

Zapraszamy, obejrzyjcie galerię zdjęć, które specjalnie dla Was zamieszczamy, wierząc, że oddają atmosferę 11 Pikniku Olimpijskiego.

A może za rok zechcecie dołączyć do nas?