Relacja z II edycji gali "Warszawskie Wieczory Olimpijskie"

Gala "WARSZAWSKIE WIECZORY OLIMPIJSKIE" to uroczystość organizowana raz do roku przez Fundacje im. Feliksa Stamma w celu integracji świata sportu i biznesu oraz lobbowanie na rzecz młodych talentów i zachęcanie przedsiębiorców do inwestowania w projekty sportowe Fundacji.

"BIZNES dla SPORTU" to temat wiodący wieczoru 28.10.2011 r.

Tegoroczną Galę zaszczyciły patronaty honorowe: Ministerstwa Sportu i Turystyki, Urzędu m.st. Warszawy, BCC, PKOL.

Patronaty medialne objęli: TVP Sport, PAP, FORBES, NEWSWEEK,POLISH MARKET,THE WARSAW VOICE,WARSAW BUSINESS JOURNAL, BIZPOLAND.PL, ART & BUSINESS, BUSINESSWOMAN & LIFE, SPORTPLUS, BUSINESS AND BEAUTY, BUSINESS AND LIFE, GOLF AND LIFE. Serdecznie zapraszamy do obejżenia relacji z uroczystości w wiadomościach TVP.

Po powitaniu Gości przez Paulę Stamm, Dyrektor Gabinetu Politycznego MSiT - Pan Michał Czajkowski odczytał i wręczył list (do pobrania tutaj). od Pana Ministra Adama Giersza, skierowany do Fundacji i mianowanych Ambasadorów Sportu.

Bowiem tego wieczoru miało miejsce niezwykle uroczyste wydarzenie. Po raz pierwszy wręczone zostały Statuetki "AMBASADOR SPORTU".

Wyróżnienie z rąk Przedstawiciela MSiT i Prezes Fundacji przyjęli wyjątkowi ludzie, którzy wspierają inicjatywy i działania na rzecz sportu /pełna lista Ambasadorów do pobrania w załączniku.

Blisko 250 osób wypełniło sale klubowe BCC, dzieki charytatywnej życzliwości Prezesa Marka Goliszewskiego, który od początku wspiera Fundację.

Gośćmi wieczoru byli m.in. : M. Czaykowski, W3. Szaranowicz, A. Tajner, T. Sukniewicz-Kleber, J. Engel, E. Kłobukowska, S. Szyd3owska, R. Korzeniowski, W. Zabłocki, A. Supron, A. Krzesiński, L. Pastusiak, Z. Żurek, Z. Dagiel, J. Szczepankowski, E. Płowiecki, E. Dreszer, M. Ligocki, M. Zdziebłowski i wielu innych znakomitych osobisto?ci.

Po części oficjalnej prowadzonej po mistrzowsku przez Przemysława Babiarza i Andrzeja Suprona odbył się koncert Pawła Stasiaka z Zespołem Papa D, a 100 kg tort podarowany dla Fundacji od najlepszej firmy cukierniczej Marta Grycan dopełnił pasma sukcesu.

Chwile emocji i humoru towarzyszyły aukcji atrakcyjnych przedmiotów podarowanych od gwiazd sportu.

Ponadto specjalnie dla Gości Gali odbył się wernisaż rycin Andrzeja Wajdy- słynnego polskiego reżysera uhonorowanego Oscarem. Wystawę przygotował Dom Aukcyjny Abbey House. Unikatowa kolekcja cieszyła koneserów sztuki.

Wspaniała atmosfera sprzyjała kuluarom i nawiązywaniu serdecznych relacji, co utrwalał podczas wieczoru fotograf Firmy partnerskiej Prezesa Twarowskiego - PROFI LAB. Zadowoleni Goście do późnych godzin nocnych biesiadowali w niezwykłych wnętrzach Pałacu Lubomirskich, degustując wspaniałe trunki Firmy M&P oraz J.A. BACZEWSKI oraz wyborne napoje zdrowotne Mona Vie.

Wszystkim uczestnikom "Warszawskich Wieczorów Olimpijskich" , Partnerom i darczyńcom dziękujemy za udany wieczór i już dziś zapraszamy na Galę 2012.

Zarząd Fundacji

Zapraszamy do odwiedzenia galerii z WWO.