Fundacja Stamma Zagrała u Jurka Owsiaka!

Na pełnoletnią 18 Wielk?ą Orkiestrę Świątecznej Pomocy, która zagrała w Warszawie 10 stycznia 2010 r. przekazaliśmy 2 unikatowe rękawice bokserskie. Jedną z autografami dawnych Mistrzów Olimpijskich, a drugą z autografem Tomasza Adamka obecnego Mistrza Świata w boksie zawodowym. Dziękujemy Mistrzom. Kolejną atrakcyjną pozycją była książka z autografem Jerzego Kuleja dwukrotnego Mistrza Olimpijskiego pt: "Dwie strony medalu". Następną wyjątkową darowizną były repliki 2 złotych medali Olimpijskich Jurka Kuleja - Tokio 1964 oraz Meksyk 1968.

W imieniu i na prośbe Fundacji wszystkie przedmioty dla WOŚP Jurka Owsiaka przekazał na wizji TVP 2 10.01.2010 r. Pan Daniel Olbrychski wielki sympatyk, przyjaciel BOKSU i bokserów a także uczeń "Papy" STAMMA. Dziękujemy Panu Danielowi, że zechciał zagrać z nami w Wielkiej Orkiestrze i zaprezentować dary osobiście.

Jak sie dowiedzieliśmy przekazane dary osiągnęły na aukcji internetowej WOŚP wysokie kwoty. Dziękujemy za licytacje na rzecz WOŚP.