Marcin Gortat dla Fundacji Stamma

15 lipca na Warszawskim Torwarze odbył się finał Marcin Gortat Camp 2012. Sama idea spotkań z dziećmi to chęć podzielenia się sobą, zainspirowanie i wskazanie najmłodszym drogi, która prowadzi przez ciężką pracę, wyrzeczenia i regularny trening do sportowego sukcesu. Marcin podkreśla, że Campy to zabawa, ale właśnie wybierając taką formę najłatwiej trafia do dzieci, a także do obecnych w czasie zajęć rodziców i wskazać możliwości rozwoju poprzez sport.

Te same cele ma Fundacja imienia Feliksa Stamma, wspierająca młode talenty sportu. Zarówno w przypadku Pauli Stamm jak i Marcina Gortata najważniejsze jest niesienie pomocy młodym utalentowanym sportowcom, którzy nie posiadają wystarczających środków finansowych do rozwoju swojego talentu, ale mają pasję, motywacje oraz wrodzoną chęć rywalizacji. Mają marzenia aby stanąć na najwyższym podium i zdobya upragniony medal!

Marcin złożył swój autograf na piłkach do koszykówki podarowanych fundacji Papy Stamma przez Decathlon Targówek, które zostaną przekazane na aukcję charytatywną, która odbędzie się 12 października 2012 roku podczas corocznej gali sportu i biznesu Warszawskie Wieczory Olimpijskie.